Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Radikal gruppeformand giver Allerslevs borgmesterpost videre

Gruppeformand Tommy Petersen vil give afgående borgmester Anna Mee Allerslevs post videre til partifælle.

ARKIV. Den radikale gruppeformand i København, Tommy Petersen, bliver ny politisk leder for partiet. (Foto: Kasper Palsnov/Scanpix 2013)
ARKIV. Den radikale gruppeformand i København, Tommy Petersen, bliver ny politisk leder for partiet. (Foto: Kasper Palsnov/Scanpix 2013)

København. Den radikale gruppeformand på Københavns Rådhus, Tommy Petersen, vil alligevel ikke afløse Anna Mee Allerslev som integrations- og beskæftigelsesborgmester i København.

Det skriver han i en mail til Ritzau.

Anna Mee Allerslev trak sig efter beskyldninger om vennetjenester og kritik af, at hun i sommer lånte rådhushallen til sit bryllup.

Tommy Petersen var udset som afløser på borgmesterposten.

Men han mener i stedet, at posten skal gives videre til Mia Nyegaard, der er valgt som partiets spidskandidat ved det kommende kommunalvalg.

- Mia er blevet valgt som partiets spidskandidat i valgkampen, og derfor synes jeg også, at det demokratisk rigtige er, at hun får Anna Mees borgmesterpost, skriver Tommy Petersen.

Tommy Petersen blev tidligere på ugen valgt som ny politisk leder for Radikale på Københavns Rådhus.

Han tabte dog fredag et kampvalg om at blive partiets spidskandidat ved kommunalvalget, efter at Anna Mee Allerslev trak sig.

- Jeg har indkaldt Radikales gruppe på rådhuset til et gruppemøde søndag, hvor jeg vil pege på Mia til at overtage Anna Mees borgmesterpost, skriver Tommy Petersen.

Tirsdag er der indkaldt til et ekstraordinært møde i Borgerrepræsentationen på Københavns Rådhus.

Her skal Anna Mee Allerslev udtræde af Borgerrepræsentationen, og hendes afløser på borgmesterposten indsættes.

Mia Nyegaard, der altså er ny spidskandidat for de Radikale i København, fik ved sidste valg 698 personlige stemmer. Hun er nummer fem på partiets kandidatliste til kommunalvalget og socialordfører for De Radikale.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.