Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

R vil have lyntjek af planlagt byggeri på Amager Fælled

Københavnere bør inden kommunalvalget kende partiernes holdning til byggeri, mener De Radikales gruppeformand.

Københavnere bør inden kommunalvalget kende partiernes holdning til byggeri, mener De Radikales gruppeformand.
Københavnere bør inden kommunalvalget kende partiernes holdning til byggeri, mener De Radikales gruppeformand.

Københavns overborgmester, Frank Jensen (S), skal allerede inden kommunalvalget i november undersøge, om et planlagt og omstridt byggeri på Amager Fælled kan flyttes. Vælgerne skal vide, hvad partierne prioriterer højest - byggeri eller natur.

Det mener Tommy Petersen, som er De Radikales gruppeformand i Københavns Borgerrepræsentation.

»Når overborgmesteren gerne vil lave en undersøgelse af et alternativt område at bygge på, så havde jeg gerne set undersøgelsen færdig før kommunalvalget,« siger Tommy Petersen.

»Vi skylder borgerne i København at være fuldt oplyste om, hvad der skal gøres ved Amager Fælled, inden de går til stemmeurnerne.«

Ud over Venstre tvivler De Konservative, SF, Enhedslisten, De Radikale og Alternativet ifølge TV2 Lorry på, at placeringen er den rigtige.

Byggeriet vækker voldsomme protester. Området er fredet. Det nye alternative område, der er i kikkerten, skal ifølge lokalplanen rumme en campingplads.

I 1994 blev anvendelsen af området til byggeri besluttet. Området blev solgt for at finansiere metrobyggeriet. Det er 19 hektar eller cirka seks procent af Amager Fælled, der efter planen skal bebygges med cirka 2500 boliger.

Byggegrunden skal skaffe to milliarder kroner. Beløbet skal bruges til at udbygge metroen.

Alternativets spidskandidat i København, Niko Grünfeld, roser Frank Jensen for at lytte til tusinder af de kritiske københavnere, som vil bevare Amager Fælled uberørt af nybyggeri.

»Næsten 50.000 københavnere har skrevet under på, at de gerne vil bevare et åndehul og en grøn oase for københavnerne,« siger Niko Grünfeld.

Mister I ikke to milliarder kroner i grundsalg til metroen?

»Alle partier, der vil finde alternative byggegrunde, har også sagt, at vi gerne vil se på alternative økonomiske løsninger,« siger Niko Grünfeld.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.