Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

R-profil forsikrer DF: Jeg er patriot helt ind i hjertet

DF kritiserer V for at flirte med "antinationale" R. Det er patriotisk at bekæmpe nationalismen, lyder svaret.

Sofie Carsten Nielsen (R) forsikrer om, at hun er patriot til benet, selvom hun »kæmper imod nationalismen«. Det sker efter beskyldninger fra DF om at De Radikale er »stærke, anti-nationale kræfter«.
Sofie Carsten Nielsen (R) forsikrer om, at hun er patriot til benet, selvom hun »kæmper imod nationalismen«. Det sker efter beskyldninger fra DF om at De Radikale er »stærke, anti-nationale kræfter«.

- Jeg er patriot helt ind i hjertet.

Sådan lyder forsikringen fra De Radikales udlændingeordfører, Sofie Carsten Nielsen, efter ordførerkollegaen fra Dansk Folkeparti, Martin Henriksen, har kaldt De Radikale for "antinationale kræfter".

Dansk Folkeparti advarer torsdag Venstres næstformand, Kristian Jensen, mod at flirte videre med oppositionspartiet.

Det risikerer at "åbne for et kommende magttab" for Venstre, hvis ikke partiets næstformand kommer på mere nationale tanker, betoner Martin Henriksen.

Sofie Carsten Nielsen tager gerne på sig at være antinationalist:

- Det er rigtigt, at jeg kæmper imod nationalisme, siger hun.

Men forsikrer i samme åndedrag, at hun er "dybt, dybt nationalt optaget":

- Jeg er optaget af Danmark. Jeg er patriot. Det betyder, at jeg arbejder for det stærkeste Danmark, vi kan få. Jeg vil gøre Danmark større. Og det opnår vi kun, hvis vi samarbejder med andre lande.

Den seneste tid har De Radikale rakt hånden ud til V-næstformanden. R har rost Jensen for hans udsyn og lovprisning af globaliseringen. Meldinger, der omvendt har fået støttepartiet DF op i det røde felt.

Mens R har åbnet op for et samarbejde med Kristian Jensen som Venstre-formand og eventuelt statsminister, ser Martin Henriksen for sig, at DF-V-samarbejdet kan blive "vanskeligere" med Kristian Jensen ved roret.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.