Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

R opruster på udlændingepolitik: S kan ikke tage os for givet

Danske statsborgere skal have ret til at få ægtefælle hertil, lyder krav fra Radikales nye udlændingeordfører.

Andreas Steenberg skal køre parløb med Sofie Carsten Nielsen på den radikale udlændinge- og integrationspolitik. Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
Andreas Steenberg skal køre parløb med Sofie Carsten Nielsen på den radikale udlændinge- og integrationspolitik. Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix

Den radikale Andreas Steenberg bliver partiets nye udlændingeordfører. Han skal køre parløb med Sofie Carsten Nielsen, der fortsætter som integrationsordfører.

Dermed sætter partiet med mindre end et år til næste folketingsvalg flere kræfter ind på et politikområde, der gang på gang udnævnes som et af de vigtigste for de danske vælgere.

Det er også det politikområde, hvor afstanden mellem De Radikale og Socialdemokratiet er allermest tydelig.

Og Andreas Steenberg kræver indflydelse, hvis partiet skal pege på Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, som ny statsminister.

»Vi vil ikke have, at Mette Frederiksen tager vores mandater for givet. Vi vil have indflydelse,« siger Steenberg.

Blandt partiets krav er, at danske statsborgere skal have ret til at få en udenlandsk ægtefælle her til landet. I dag skal parrene leve op til en række kriterier, der betyder, at det er alt for svært, mener R.

»Det er helt urimeligt, at danske statsborgere ikke kan bo i Danmark med deres familie, bare fordi de har giftet sig med en udlænding,« siger Steenberg.

»Der skal være krav om at forsørge sig selv, lære dansk, søge arbejde og overholde loven. Ellers bliver man sendt ud igen.«

Er det en betingelse for, at I vil pege på Mette Frederiksen?

»Vi stiller ikke ultimative krav. Vi har en masse politiske ønsker fra klima over uddannelse til økonomisk politik. Men altså også til at danske statsborgere skal kunne bo i Danmark med deres familie.«

»De krav vil vi stille og kæmpe for at få igennem.«

Han påpeger, at Radikale fik ændringer af de samme regler igennem, sidst partiet sad i regering med Socialdemokratiet.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.