Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

R: Hvor er horderne af østeuropæere, Thulesen Dahl?

Debatten for og imod østeuropæisk arbejdskraft har været for ophedet, mener de Radikales arbejdsmarkedsordfører. Han retter skytset mod Dansk Folkepartis formand.

De Radikale kritiserer torsdag Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl (DF), som partiet mener, er med til at fordreje debatten om den såkaldte velfærdsturisme. Det sker, efter en ny opgørelsen fra Beskæftigelsesministeriet har vist, at herboende østeuropæere nogenlunde lige så ofte som danskere modtager offentlige ydelser og sjældnere modtager kontanthjælp.

»Der har været en meget ophedet debat om for og imod østeuropæisk arbejdskraft, og modstaden har meget handlet om, at det drænede vores velfærd, og det kan vi se nu, at det ikke passer,« siger arbejdsmarkedsordfører for de Radikale, Nadeem Farooq (R).

Kristian Thulesen Dahl siger torsdag til Berlingske, at han fortsat frygter, at antallet af østeuropæere, der kommer til Danmark og modtager sociale ydelser, vil stige:

»Jeg er nervøs for, at vi kan få en ketchupeffekt, når flere finder ud af, at mulighederne er så gunstige i forhold til østeuropæiske lande, at vi vil se en meget stærk stigning i de her tal,« siger han.

Men Thulesen Dahls argumenter holder ikke, påpeger Nadeem Farooq, som mener, at formanden for Dansk Folkeparti står »med et forklaringsproblem, fordi det altid bliver spekulativt fra ham.«

»Det er den samme plade, som Thulesen Dahl sætter på. Gennem flere år har vi måttet lægge øre til, at nu stiger antallet af østeuropæere, og nu vælter det ind over grænsen. Vi har bare ikke set de her store horder af østeuropæere. Samtidig med det, kan vi se, at det er en gevinst, for godt nok trækker de på overførselsindkomster, men de bruger ikke så stor en del af servicen,« siger de Radikales arbejdsmarkedsordfører.

Ifølge Nadeem Farooq skal man ikke droppe debatten om østeuropæisk arbejdskraft, men han mener i højere grad, der skal fokuseres på, hvordan de bliver integreret i samfundet, så de også på længere sigt kan bidrage til landets økonomi.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.