Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

R-formand vil hæve pensionsalderen

Den gennemsnitlige danskers levealder stiger mere end ventet. Derfor åbner De Radikales leder, Morten Østergaard, for, at man kan hæve pensionsalderen yderligere for at sikre dansk økonomi på sigt.

Partileder Morten Østergaard (R).
Partileder Morten Østergaard (R).

Vi bliver ældre og ældre.

Derfor vil regeringen og de borgerlige partier til efteråret hæve pensionsalderen til 68 år fra 2030, for at sikre den danske økonomi på sigt.

Men det er langt fra nok, for tal fra Danmarks Statistik viser, at danskernes leveralder stiger mere end ventet, skriver Jyllands-Posten.

I dag kan en 60-årig forvente at blive 83,3 år, og skal den gennemsnitlige dansker kun være på pension i 14,5 år, som det er intentionen fra velfærdsaftalen fra 2006, så bør pensionsalderen hæves yderligere halvandet år mere til 69,5 år fra 2030, skriver avisen.

Økonomi- og indenrigsminister og leder af Det Radikale Venstre, Morten Østergaard (R), åbner nu får, at man kan justere velfærdsaftalen.

»Jeg er enig med økonomerne i, at det er en oplagt løsning på vores store økonomiske udfordringer efter 2020 at lade tilbagetrækningsalderen følge den længere levetid,« siger Morten Østergaard til Jyllands-Posten.

Hverken Socialdemokraterne eller Venstre ønsker at forhøje pensionsalderen, mens De Konservative og Liberal Alliance mener, at det er fornuftigt, at pensionsalderen følger danskernes levetid automatisk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.