Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

R-formand advarer om kæmperegning ved boligskattestop

Regningen til danskerne vil blive endnu større, hvis man fastholder boligsskattestoppet efter 2020, lyder advarslen fra den radikale leder, Morten Østergaard.

Der venter en stor regning og økonomiske vanskeligheder efter 2020, hvis ikke boligskatterne hæves.

Sådan advarer De Radikales leder, Morten Østergaard (R), i Jyllands-Posten.

En flertal på Christiansborg vil nemlig frede boligejerne fra skattestigninger, men det vil have store konsekvenser for Danmarks økonomi, lyder det fra formanden.

»Hvis man ønsker at fastholde boligskattestoppet efter 2020, står man med den udfordring, at det skal finansieres. Det er penge, der skal lægges til de udfordringer, vi i forvejen kender på den anden side af 2020,« siger han til avisen.

Ekstraregningen for et fortsat boligskattestop opstår, fordi de nuværende fremskrivninger antager, at boligskatten vil stige i næste årti.

Det skyldes, at partierne har lavet en politisk aftale, som kun freder området i endnu fem år. Ifølge Jyllands-Posten vil regningen ved en fastholdelse af skattestoppet vokse fra 2,5 milliarder i 2030 til 4,5 milliarder kroner i 2040.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) sagde søndag, at det ikke er Socialdemokraternes ønske, at boligskatterne skal hæves.

Til det siger Morten Østergaard, at »det savner mening at fortsætte med passivt at give boligejerne rabat«, skriver Jyllands-Posten.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.