Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

R: For bøvlet at lytte til vismænd

De Radikale vil hellere tage et kasseeftersyn af den måde, som samspillet mellem a-kasser og jobcentre fungerer på.

-Vi må konstatere, at arbejdsmarkedsindsatsen er for sløv, siger de radikale.
-Vi må konstatere, at arbejdsmarkedsindsatsen er for sløv, siger de radikale.

Ifølge overvismand Hans Jørgen Whitta-Jacobsen er behovet for en fleksibel dagpengeperiode øget, efter at det i sidste uge kom frem, at langt flere ser ud til at miste deres dagpenge end hidtil antaget.

Men det forslag får en kold skulder af de Radikales arbejdsmarkedsordfører, Nadeem Farooq (R), der peger på, at det vil blive alt for bøvlet at gøre dagpengereglerne afhængige af konjunkturerne.

- Vi holder fast i, at dagpengeperioden skal være på to år. For det første er der det rent administrative. Hvis man begynder at jonglere rundt med dagpengeperioden efter konjunkturerne, bliver det mere administrativt bøvlet. For det andet, hvis man indførte vismændenes model, ville man selv den dag i dag have en toårig periode, siger han.

I stedet vil regeringen fokusere på jobskabelse for at hjælpe dem, der sidder fast i dagpengene. Det skal ske ved dels at få virksomhederne til at ansætte flere og dels ved at give den aktive arbejdsmarkedspolitik, der i dag koster omkring 15 milliarder kroner årligt, et »kasseeftersyn«.

- Det handler om, hvordan vi kan styrke erhvervslivets rammevilkår, siger Nadeem Farooq, der henviser til, at regeringen har inviteret virksomheder til at komme med bud på, hvad der skal til for, at de igen får investeringslysten tilbage.

- Ud fra de gode råd og ud fra hvad, der er økonomisk muligt, vil vi komme med nye initiativer.

Hvilke initiativer, der konkret er på bordet, er dog endnu for tidligt at sige, lyder det fra Nadeem Farooq.

Ud over en håndsrækning til virksomhederne vil de Radikale give den aktive arbejdsmarkedspolitik et kasseeftersyn. Der kommer nemlig alt for få job ud af indsatsen, der hvert år koster milliarder.

- Vi må konstatere, at arbejdsmarkedsindsatsen er for sløv. Der er nogle ting, der ikke virker. Vi bruger over 15 milliarder kroner på jobindsatsen hvert år, men vi får alt for lidt jobskabelse ud af det. Vi skal ind og tage et kasseeftersyn af den måde, som samspillet mellem a-kasser og jobcentre fungerer på, siger Nadeem Farooq, der mener, at alt for mange penge er »gået til bureaukrati og andet bøvl«.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.