Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

R: Danmark har interesse i at forblive tæt på euroen

De Radikales EU-ordfører er ikke enig i, at Danmark skal holde sig fra euroen. Tværtimod bør Danmark holde sig så tæt på euroen som muligt.

Det er ikke en fælles holdning i regeringen, når Holger K. Nielsen (SF) i Berlingske lørdag siger, at Danmark skal holde sig fra den fælles europæiske valuta, euroen.
Det fortæller de Radikales EU-ordfører, Camilla Hersom (R), som har den stikmodsatte holdning.

»Jeg er ikke enig i Holger K. Nielsens udmelding. Det er almindelig kendt, at de Radikale og SF ser forskelligt på vores forbindelse til det europæiske samarbejde. I de Radikale synes vi ikke, at vi skal holde os væk fra euroen, men derimod så tæt til den, som vi overhovedet kan. Derved har vi på et tidspunkt mulighed for at gå med, når danskerne forhåbentligt har stemt ja til en folkeafstemning,« siger Camilla Hersom.

Hun peger på, at det er i dansk interesse at holde sig tæt til euroen og de diskussioner, som drejer sig om den fælles valuta. Selvom Camilla Hersom personligt gerne så, at Danmark i fremtiden erstatter kronen med euroen, erkender hun, at en folkeafstemning ikke ligger lige om hjørnet.

»En folkeafstemning om euroen ligger ikke lige for. Vi er i regeringspartierne enige om, at de andre danske EU-forbehold skal til afstemning først, som det fremgår af regeringsgrundlaget. Men det er vigtigt, at vi bliver ved med at have diskussionen om, hvad der er af fordele og ulemper, og hvad det betyder for et lille land som Danmark med en meget åben økonomi, at vi står udenfor.

»Jeg hører jo til dem, som håber, at det tidspunkt, hvor vi tager en folkeafstemning, kommer snart. Men det er ikke sådan, at jeg lige kan se en afstemning i horisonten, det kræver jo også opbakning blandt Folketingets partier,« tilføjer hun.

Selvom hun er uenig med udenrigsminister Holger K. Nielsen i euro-spørgsmålet, respekterer hun, at de forskellige partier har forskellige holdninger - også selvom de sidder i regering sammen.

»Jeg ville da selvfølgelig ønske, at hele Folketinget delte de Radikales holdninger, men sådan er det ikke, og jeg respekterer, at forskellige partier har forskellige holdninger til det her. Det er jo også afspejlet i regeringsgrundlaget. Jeg siger bare, at fra de Radikales side synes vi ikke, at vi skal holde os væk, men til gengæld så tæt på som overhovedet muligt,« siger hun.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.