Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Test dig selv: Kan du bestå VK-regeringens prøve?

For to år siden afskaffede regeringen den såkaldte indfødsretsprøve. I prøven skulle udlændinge have 32 ud af 40 rigtige for at bestå og dermed komme tættere på dansk statsborgerskab. Kan du klare skærene? Prøv her.

Folketinget afholdt 29. april 2012 den årlige Statsborgerskabsdag, hvor nye danske statsborgere kunne møde landets politikere.
Folketinget afholdt 29. april 2012 den årlige Statsborgerskabsdag, hvor nye danske statsborgere kunne møde landets politikere.

Da regeringen afskaffede indfødsretsprøven, blev den erstattet af den såkaldte statsborgerskabsprøve, der ifølge Justitsministeriet »vægter aspekter af det hverdagsliv og det aktive politiske liv, som møder borgerne i et moderne samfund«.

I den nye prøve skal man svare rigtigt på mindst 22 ud af de 30 spørgsmål. Kan du klare den?

Test dig selv her.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.