Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

QUIZ: Er du klar til regionsrådsvalget?

Test din viden om regionerne før tirsdagens valg til kommunalbestyrelser, byråd og regionsråd.

København. Tirsdag er der kommunalvalg, hvor vælgerne skal sammensætte de nye kommunalbestyrelser, byråd og regionsråd.

Her kan du teste din viden om regionerne og valget:

1. Hvor mange regioner er landet inddelt i?

a: 5

b: 10

c: 14

2. Hvilket af disse tre områder er IKKE en opgave for regionerne?

a: Sygehusvæsen

b: Integrationsindsats og sprogundervisning af indvandrere

c: Lokalbaner (tog)

3: Hvilken stillingsbetegnelse har den øverste politiker i regionsrådet?

a: Regionsborgmester

b: Rådmand

c: Regionsrådsformand

4. Hvor mange medlemmer er der i et regionsråd?

a: 21

b: 31

c: 41

5. Hvem af disse tre regionspolitikere fik flest personlige stemmer ved det seneste valg?

a: Carl Holst (V)

b: Bent Hansen (S)

c: Sophie Hæstorp Andersen (S)

6. Hvor mange fuldtidsbeskæftigede offentligt ansatte var der i regionerne i 2016?

a: 54.742

b: 120.884

c: 235.967

7. Hvor høj var de valgte kandidaters gennemsnitsalder ved seneste regionsrådsvalg?

a: 38,5 år

b: 45,3 år

c: 52,8 år

8. Hvilket af disse partier fik flest procent af stemmerne ved seneste regionsrådsvalg?

a: De Konservative

b: De Radikale

c: SF

9. Hvilken af disse regioner har færrest indbyggere?

a: Region Sjælland

b: Region Syddanmark

c: Region Midtjylland

10. Hvor stor en andel af de offentlige budgetter forvalter regionerne?

a: 11 procent

b: 22 procent

c: 33 procent

Svar: 1: a, 2: b, 3: c, 4: c, 5: b, 6: b, 7: c, 8: a, 9: a, 10: a.

Kilder: Kmdvalg, Danske Regioner, Wikipedia.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.