Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

QUIZ: Er du klar til kommunalvalget?

Test din viden om kommunerne før tirsdagens valg til kommunalbestyrelser, byråd og regioner.

København. Tirsdag er der kommunalvalg, hvor vælgerne skal sammensætte de nye kommunalbestyrelser, byråd og regionsråd.

Her kan du teste din viden om kommunerne og valget:

1: Hvornår åbner og lukker valglokalerne?

a: Klokken 9-21

b: Klokken 8-20

c: Klokken 9-20

2: Hvor mange kommuner er der i Danmark?

a: 82

b: 98

c: 120

3: Hvilket parti har dags dato flest borgmesterposter?

a: Socialdemokratiet

b: De Konservative

c: Venstre

4: Hvilket af disse områder bruger kommunerne flest penge på?

a: Børn og unge

b: Ældrepleje

c: Forsørgelsesydelser

5: Hvilket parti stiller op under bogstavet D?

a: Venstre

b: Nye Borgerlige

c: Alternativet

6: Hvor høj var stemmeprocenten ved seneste kommunalvalg?

a: 62,7 procent

b: 71,9 procent

c: 85,8 procent

7: Hvilken kommune er landets femtestørste?

a: Esbjerg

b: Frederiksberg

c: Vejle

8: Hvilken kommune er landets mindste?

a: Læsø

b: Fanø

c: Samsø

9. Hvilket af disse partier fik flest procent af stemmerne ved seneste kommunalvalg?

a: De Konservative

b: Enhedslisten

c: Dansk Folkeparti

10. Hvor mange procent af de valgte kandidater ved seneste kommunalvalg var kvinder?

a: 20 procent

b: 30 procent

c: 40 procent

11. Hvilken af disse stillingsbetegnelser er den mest almindelige blandt de kandidater, der stiller op til kommunalvalget?

a: Lærer

b: Konsulent

c: Direktør

12. Hvordan vælges en borgmester?

a: Partiet med flest stemmer får borgmesterposten

b: Et flertal af kommunalbestyrelsens medlemmer vælger borgmesteren

c: Kandidaten med flest personlige stemmer får borgmesterposten

Svar: 1: b, 2: b, 3: c, 4: a, 5: b, 6: b, 7: a, 8: a, 9: c, 10: b, 11: a, 12: b.

Kilder: Danmarks Statistik, Kmdvalg, Økonomi- og Indenrigsministeriet, Danske Kommuner.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.