Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Pustede Rohde og Helveg til fordømmelsen af Danmark?

De danske radikale europaparlamentarikere arbejdede aktivt på at få danske ministre til at stå skoleret i EU.

Jens Rohde og Morten Helveg (tv) pressede tilsyneladende på for at få danske ministre til at forklare sig i EU.
Jens Rohde og Morten Helveg (tv) pressede tilsyneladende på for at få danske ministre til at forklare sig i EU.

De to danske radikale medlemmer af EU-Parlamentet, Morten Helveg og Jens Rohde, pressede på i Bruxelles for at indkalde den danske regering til en forklaring af de nye asylstramninger.

Det viser en række mails, som TV 2 er kommet i besiddelse af.

Udenrigsminister Kristian Jensen og integrationsminister Inger Støjberg var mandag i Bruxelles for at forklare og forsvare det danske lovforslag om at beslaglægge asylansøgeres værdigenstande. Men de Radikale havde ønsket sig en større debat.

Både Morten Helveg og Jens Rohde afviste søndag over for Ritzau, at de skulle have et medansvar, efter Kristian Jensen beskyldte danske europaparlamentarikere for at stå bag meget af den negative omtale af Danmark.

I en mail 9. januar til Guy Verhoftstadt, lederen af den liberale gruppe i parlamentet, ALDE, kalder den tidligere Venstre-politiker Jens Rohde regeringens smykkelovforslag for "en skændsel":

- Mit forslag er, at vi i ALDE og måske parlamentet i sin helhed inviterer Lars Løkke Rasmussen til en debat for at forklare og diskutere, hvad der foregår i Danmark, skriver Jens Rohde ifølge TV 2.

I en fælles mail fra Morten Helveg og Jens Rohde til den liberale gruppe 20. januar, fremgår det samtidig, at de to danske politikere beklager sig over, at mødet var lagt for sent til at kunne lægge pres på den danske regering og få ændret lovforslaget:

"Der er derfor i den grad brug for en debat med danske regering - hurtigt."

Morten Helveg afviser over for TV 2, at Kristian Jensen har ret i sine beskyldninger om, at danske parlamentarikere arbejdede aktivt på at puste til fordømmelsen af Danmark.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.