Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Punkter i aftale om regionernes økonomi

* Aftalen sikrer et løft på 200 millioner kroner til fortsat udvikling på sundhedsområdet. Det skal ses på baggrund af en tidligere beslutning om at løfte området med 300 millioner kroner i 2017.

* De regionale investeringer på sundhedsområdet fastholdes på 7,2 milliarder kroner.

* Der indføres patientansvarlige læger på sygehusene i 2017.

* Parterne er enige om, at der skal effektiviseres, når de nye sygehusbyggerier tages i brug. De første gevinster realiseres i 2017 og stiger frem mod 2025 til et niveau på 2,3 milliarder kroner om året.

* Parterne er desuden enige om, at regionerne kan effektivisere indkøb for 1,5 milliarder kroner om året i 2020 i forhold til 2015.

* Aftalen omfatter desuden udmøntning af 170 millioner kroner årligt fra 2017 til et betydeligt løft af udredningskapaciteten på kræftområdet.

* Desuden sikrer aftalen etablering af et nationalt sygehusmedicinregister i regi af Sundhedsdatastyrelsen.

* Parterne er enige om at igangsætte en særlig indsats for patienter med et højt forbrug af sundhedsydelser.

* Desuden rummer aftalen en fælles plan for udmøntning og implementering af national handlingsplan for ældre medicinske patienter.

Kilde: Finansministeriet

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.