Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Provinsoprør mod hovedstaden breder sig

Seks østjyske kommuner har tilsluttet sig koret af provinskommuner, der mener, at hovedstaden bliver forgyldt af den kommunale udligningsordning.

Arkivfoto. Københavns tage med Rådhuset i midten.
Arkivfoto. Københavns tage med Rådhuset i midten.

Seks nye kommuner har nu tilsluttet sig oprøret fra Aarhus, Odense og Aalborg mod udligningsordningen, der flytter penge fra de jyske kommuner til hovedstadskommunerne.

Ifølge Jyllands-Posten har seks nye kommuner tirsdag aften meddelt, at de bakker op om den kritik, som otte andre kommuner mandag fremførte af den økonomiske udligning mellem kommunerne.

De seks nye kommuner er Skanderborg, Hedensted, Syddjurs, Favrskov, Odder og Silkeborg.

Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S) har tidligere over for Jyllands-Posten påpeget, at ordningen deler Danmark op i et A- og et B-hold, »hvor det er ok at være en fattig kommune uden for hovedstaden, men hvor det ikke er ok at være en fattig kommune inden for hovedstaden«.

København modtager 900 millioner kroner om året fra hovedstadsudligningsordningen, og det er den strøm af penge, som de nu i alt 14 provinskommuner vil have vendt.

Københavns overborgmester, Frank Jensen (S), har over for Jyllands-Posten afvist kritikken med henvisning til, at hovedstaden har flere fattige, hjemløse og narkomaner at tage hensyn til end provinskommunerne.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.