Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Prognose: Enhedslisten overtager København

Enhedslisten vil ifølge ny valgprognose overhale Socialdemokraterne i den traditionelle S-højborg København.

Arkivfoto.
Arkivfoto.

København ser ud til at stemme mørkerødt ved det kommende folketingsvalg. I en valgprognose står Enhedslisten til fremgang, så partiet står stærkere end Socialdemokratiet, der traditionelt set har domineret hovedstaden. Det skriver Altinget.dk.

København er ikke længere en S-højborg, lyder det fra valgforsker og professor ved Aarhus Universitet, Søren Risbjerg Thomsen. Han har lavet valgprognosen, der er et kvalitetsvægtet gennemsnit af decembers meningsmålinger. Ifølge prognosen vil Enhedslisten få hver femte af københavnernes stemmer ved folketingsvalget, hvilket kan omregnes til fire mandater i Folketinget. Socialdemokraterne står til at hente tre.

»Ser man på folketingsvalget i 2011, så stod Socialdemokraterne allerede dengang ikke specielt stærkt i København. Omvendt så giver det i dag god mening at tale om København som Enhedslistens højborg, da det er her, de henter langt den største andel stemmer,« siger Søren Risbjerg Thomsen til Altinget.dk.

Der er lagt op til en rød omgang kvindedyst i hovedstaden, da Socialdemokratiet her opstiller partiets formand Helle Thorning-Schmidt, SF opstiller deres formand Pia Olsen Dyhr og Enhedslisten opstiller partiets politiske ordfører Johanne Schmidt-Nielsen. En kvindedyst, som Johanne Schmidt-Nielsen ser ud til at vinde. Socialdemokratiet og SF kan dog håbe på, at folketingsvalget kommer efter den 6. juni, hvor Enhedslisten holder landsmøde. For efter landsmødet kan Johanne Schmidt-Nielsen ifølge partiets nuværende regler om rotation ikke genopstille.

Det er alene op til Statsminister Helle Thorning-Schmidt, hvornår hun vil udskrive folketingsvalg, dog skal det afholdes senest 15. september.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.