Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Profil fra Enhedslisten stopper i Folketinget ved næste valg

Stine Brix, der blandt andet har siddet i Folketingets Præsidium, opstiller ikke til næste folketingsvalg.

Enhedslistens folketingsmedlem Stine Brix genopstiller ikke til næste folketingsvalg
Enhedslistens folketingsmedlem Stine Brix genopstiller ikke til næste folketingsvalg

Enhedslistens folketingsmedlem Stine Brix genopstiller ikke til næste folketingsvalg, oplyser hun.

- Jeg ligger ikke inde med en specifik drejebog for, hvad der skal ske efter livet på Christiansborg, men jeg kan mærke, at det er nok for mig. I hvert fald denne gang, skriver hun på sin facebookprofil.

- Jeg glæder mig til at blive en del af alt det spændende, der foregår på den anden side. Det er jo også hele ideen med vores rotationsordning – at det er sundt at komme uden for de tykke mure, skriver Stine Brix.

Brix har siddet i Folketinget for Enhedslisten siden 2011. I 2013 blev hun formand for folketingsgruppen, og hun har også siddet i Folketingets Præsidium.

Før hun blev valgt, var Stine Brix ansat som kampagne- og kommunikationsmedarbejder hos partiet. Det betyder, at hun snart nærmer sig sammenlagt syv år på Christiansborg.

Enhedslisten oplyser, at Brix efter partiets regler godt ville kunne tage endnu en valgperiode. Men det ønsker hun altså ikke, fortæller hun til Ritzau.

- Det er først og fremmest en beslutning, der handler om, hvad der er rigtigst for mig. Så jeg kan være sikker på, at mens jeg er derinde, så giver jeg alt, hvad jeg har, siger hun.

Stine Brix har ikke lagt sig fast på, hvad hun skal lave efter næstevalg.

- Det vil jeg se på til den tid. Det kan være, at jeg skal tage en uddannelse. Eller det kan være, at jeg skal søge et almindeligt arbejde, siger hun.

Stine Brix udelukker ikke, at hun engang i fremtiden vil stille op til Folketinget igen. Ved valget i 2015 fik hun 5762 personlige stemmer.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.