Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Professor: Undersøgelse af Skat vil tage frygtelig lang tid

En hurtig kortlægning af problemerne i Skat vil blive mangelfuld og overfladisk, mener Tim Knudsen.

Arkivfoto. En hurtig kortlægning af problemerne i Skat vil blive mangelfuld og overfladisk, mener Tim Knudsen.
Arkivfoto. En hurtig kortlægning af problemerne i Skat vil blive mangelfuld og overfladisk, mener Tim Knudsen.

»Hvis skandalerne i Skat skal undersøges ordentligt og kortlægges præcist, vil det kræve tid,«mener Tim Knudsen, der er professor emeritus i statskundskab ved Københavns Universitet.

»Det må nødvendigvis tage tid, hvis en undersøgelse skal gøres grundigt. Der skal afhøres ufatteligt mange mennesker. Det er både embedsfolk, ministre og forhenværende ministre.«

Mikael Sjöberg, som er formand for Den Danske Dommerforening, har kritiseret politikernes krav til, hvor hurtigt en kommission skal afdække problemerne i Skat.

Og den kritik er Tim Knudsen helt enig i.

»Så denne her undersøgelse kan altså ikke bare speedes op, uden at man risikerer, at dybden og kvaliteten i undersøgelsen ryger sig en tur,« siger han.

Det kan være en ulempe, at undersøgelseskommissionen strækker sig over lang tid, erkender professoren.

»En undersøgelse tager frygteligt lang tid, så hvis man afdækker systemfejl eller større fejl, så kan de allerede være ændret, inden undersøgelsen er afsluttet. Og ændringerne er jo allerede i gang hos Skat,« siger han.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.