Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Professor: Med ny aftale betaler det sig bedre at spare op

Pensionsaftalen sætter en prop i en del af samspilsproblemet, men ikke det hele, vurderer professor.

Arkivfoto: Professor Torben M. Andersen fra Aarhus Universitet.. (Foto: Mathias Løvgreen Bojesen/Scanpix 2016)
Arkivfoto: Professor Torben M. Andersen fra Aarhus Universitet.. (Foto: Mathias Løvgreen Bojesen/Scanpix 2016)

For nogle grupper kan det i dag ikke betale sig at spare op til pensionen, fordi man bliver modregnet i ydelser.

Det skal en ny pensionsaftale mellem regeringen og Dansk Folkeparti gøre op med. Og den lykkedes også et godt stykke af vejen, lyder vurderingen fra økonomiprofessor Torben M. Andersen fra Aarhus Universitet:

»Det sætter en prop i den del af samspilsproblemet, der vedrører de sidste fem år op til folkepensionsalderen og det er også der, samspilsproblemet er størst,« siger han.

»Det understøtter, at folk sparer op til pension og bliver længere tid på arbejdsmarkedet.«

Fremover kan man fra fem år før folkepensionsalderen indbetale op til 50.000 kroner årligt efter skat på en aldersopsparing.

Da udbetalingerne fra en aldersopsparing ikke bliver modregnet i offentlige pensionsydelser, undgås samspilsproblemet i slutningen af arbejdslivet.

Men den del af samspilsproblemet, der vedrører indbetalinger før de sidste fem år op til folkepensionsalderen er ikke løst endnu.

»Der er afsat en pulje til, og så vil vi til efteråret få at vide, hvordan man vil angribe det problem, siger Torben M. Andersen med henvisning til aftalens pulje på 2,4 milliarder kroner, der skal udmøntes til efteråret.«

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.