Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Professor: Fusion mellem KL og regioner ville være godt

Afgående formand for Danske Regioner Bent Hansen (S) taler om fusion med KL, hvilket tidligere er mislykkedes.

ARKIVFOTO: Danske Regioner holdt torsdag d. 6. april generalforsamling på Centralværkstedet i Aarhus. Her ses formanden Bent Hansen på talerstolen (foto: Henning Bagger / Scanpix 2017)
ARKIVFOTO: Danske Regioner holdt torsdag d. 6. april generalforsamling på Centralværkstedet i Aarhus. Her ses formanden Bent Hansen på talerstolen (foto: Henning Bagger / Scanpix 2017)

En fremtidig sammenlægning af Danske Regioner og Kommunernes Landsforening (KL) ville være til gavn for patienterne i sundhedsvæsnet.

Det siger afgående formand for Danske Regioner Bent Hansen (S). Og den idé er glimrende, mener Jakob Kjellberg. Han er professor i sundhedsøkonomi ved Vive, Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd.

»De problemer vi har i det danske sundhedsvæsen, handler meget om den sammenhængende patientrejse, som ofte foregår mellem region og kommune.«

»Der diskuteres for meget, hvad der er dit, og hvad der er mit. Man burde i stedet fokusere på det, der er fælles,« siger Kjellberg.

I 2014 var der fusionsplaner mellem de to organisationer. Planerne blev lagt på is i 2015. Men Bent Hansen håber, at nye folk i både Danske Regioner og KL kan få gang i processen igen.

Der skal være en endnu bedre sammenhæng mellem sygehuse, kommuner og praktiserende læger, mener Bent Hansen.

»Det var katastrofalt, at fusionen ikke blev til noget sidst,« siger Kjellberg.

»For mig fungerer det danske sundhedsvæsen rigtig godt, men det er svært for de to organisationer at give ved dørene.«

»Der er en tydelig tendens til, at kommer den ene med et udspil på et område, så kommer den anden med et udspil på samme område.«

»I stedet for burde man slå kræfterne sammen, så forløbene for patienterne ville blive bedre,« siger han.

Kalundborg-borgmester Martin Damm (V), der er formand for KL, er i gang med at føre valgkamp forud for kommunalvalget 21. november.

I en skriftlig kommentar konstaterer han ganske kort:

»Den diskussion har vi haft i KL. Vi stemte om den på vores delegeretmøde i 2015, og det blev et klart nej.«

Kjellberg er ikke enig.

»Det var sådan set ret tæt på at blive til noget dengang. Så opstod der problemer om nogle poster og så videre, og så gik det i hårdknude.«

»Kommer der nye politiske ledere til, så kan de se på det igen med friske øjne,« siger han.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.