Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Professor: Alternativets mail om intimbilleder er krænkende

Selv om mail med opfordring om at sende intimbilleder blev trukket tilbage, er den seksuelt krænkende.

Uffe Elbæk og Rene Gade, der tidligere i dag d. 20. november opfordrede medlemmer fra Alternativet til ikke at deltage i partiets valgfest.
Uffe Elbæk og Rene Gade, der tidligere i dag d. 20. november opfordrede medlemmer fra Alternativet til ikke at deltage i partiets valgfest.

København. Det vækker opsigt, at en mail blev sendt rundt i Alternativet med opfordringen om at indsende et intimbillede til en collage til en stambars jubilæum.

Selv om forslaget kort efter blev taget tilbage af ledelsen, virker selve idéen seksuelt krænkende, siger næstformanden i HK Privat, Marianne Vind.

- Det er en helt vanvittig kultur.

- Det er udstilling af medarbejdere, selv om det ikke er med navns nævnelse, på den mest ydmygende måde, siger Marianne Vind, der i sit arbejde har fokus på ligestillingen og seksuelle krænkelser.

Den udlægningen er Ole Hasselbach, professor emeritus i erhvervsret ved Aarhus Universitet, enig i.

Han har aldrig set noget tilsvarende.

- I arbejdsretligt henseende må man ikke sende sine medarbejdere sådan noget. Det er jeg slet ikke i tvivl om. Det virker seksuelt krænkende.

- Jeg har vanskeligt ved at se, at man ikke krænker folk ved at bede dem om at gøre noget som dette, siger Ole Hasselbach.

Modtagerne af e-mailen kan på baggrund af ligebehandlingsloven gå til ligebehandlingsnævnet, hvis man føler sig krænket.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.