Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Prøv selv at stemme i matrixdemokratiet

Hvorfor skal man kun have én stemme, når man ikke er enig med sit parti på alle områder? Det er der heller ingen grund til, mener Kim Pedersen. Han har udviklet en anden valgmetode, som du kan prøve her.

Hvis demokratiet har et problem, så mener en 48-årig mand fra Vejle at have fundet en løsning efter lang tids grublen.

Kim Pedersen mener nemlig, at det bør være muligt for danskerne at stemme på mere end et parti. F.eks. på Socialdemokraternes socialpolitik, Venstres finanspolitik og Dansk Folkepartis udlændingepolitik.

»Det er sådan med blokpolitik i dag, at man får noget med, som man dybest set ikke vil have. Et matrixdemokratisk system vil skabe nogle mere stabile forhold, fordi partierne, der har magten over de enkelte politikområder, ikke bliver skiftet ud lige så ofte,« siger han.

Prøv det selv herunder.


Klik her hvis du har problemer med at se formularen

Kim Pedersen har tidligere kørt en prøveafstemning, hvor 900 personer deltog, på sin egen hjemmeside. Resultaterne af det kan du se her.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.