Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Private konkurrerer om 27 procent af kommunale opgaver

Regeringen vil fremlægge en plan for øget konkurrenceudsættelse. Fra 2015 til 2016 ses en lille stigning.

Arkivfoto: Men det er stadig ikke nok, mener økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll (LA).
Arkivfoto: Men det er stadig ikke nok, mener økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll (LA).

Lidt over hver fjerde kommunale opgave som børnepasning, ældrepleje og vedligeholdelse af grønne områder blev i 2016 udsat for konkurrence fra private virksomheder.

Det skriver Økonomi- og Indenrigsministeriet i en pressemeddelelse.

Mere præcis konkurrenceudsatte kommunerne 26,9 procent af opgaverne sidste år. Der er tale om en lille stigning i forhold til 2015, hvor det var 26,5 procent.

Men det er stadig ikke nok, mener økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll (LA).

»Konkurrenceudsættelsen i kommunerne er for lav og vokser for langsomt. Vi skal være langt mere ambitiøse. Derfor bør vi fastsætte konkrete måltal for konkurrenceudsættelse.«

»Det handler om at skabe et vedvarende pres for at sikre den bedste og mest effektive løsning af de mange velfærdsopgaver i kommunerne,« siger ministeren i en pressemeddelelse.

Han vil sammen med regeringen vil fremlægge en plan for øget konkurrenceudsættelse omkring årsskiftet 2017/18.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.