Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Private firmaer står på spring for at byde ind på statens it

Et kasseeftersyn af statens it er længe ventet, lyder det fra DI. Firmaer står på spring for at byde sig til.

Hos erhvervsorganisationen Dansk Industri (DI) glæder man sig over, at ministeren for offentlig innovation, Sophie Løhde (V), vil sætte gang i en større gennemgang og oprydning i statens it-systemer.

Især håber DI, at flere private virksomheder får mulighed for at byde ind på de offentlige it-systemer.

- Vi ved, at en lang række af de kritiske it-systemer i staten aldrig har været i udbud. Der er behov for at få fornyet systemerne og få dem konkurrenceudsat.

- Der er mange, der gerne vil give et godt tilbud, der er konkurrencedygtigt prismæssigt, men også på hvordan man kan få systemerne til at være mere sikre, have højere funktionalitet og større brugervenlighed, siger Adam Lebech, branchedirektør i DI Digital.

Han mener, at private virksomheder generelt har mere erfaring med at udvikle it-løsninger og derfor vil have en fordel frem for det offentlige.

Ministeren sætter gang i oprydningen på baggrund af et såkaldt kasseeftersyn af statens it. Det viser, at der findes omkring 430 it-systemer, der vurderes som " kritiske for statens virke eller for samfundet som helhed".

Ud af disse har 150 it-systemer en utilstrækkelig systemtilstand, oplyser Moderniseringsstyrelsen i en pressemeddelelse. For langt hovedparten er der igangsat tiltag, der skal forbedre forholdene, lyder det.

Samlet er der cirka 4000 it-systemer i staten.

Og selv om Adam Lebech mener, at private firmaer i nogle tilfælde kan gøre det bedre end det offentlige, så mener han samtidig, at eftersynet viser, at staten er bedre end sit rygte.

- Af de mange it-systemer er det kun ganske få, som er i højrisiko. Langt de fleste er succeser, siger han.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.