Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Pressefolk får karantæne fra Folketinget

En journalist og en fotograf fra Ekstra Bladet er blevet forment adgang fra deres daglige skriveborde på Christiansborg i et halvt år.

Christiansborg er arbejdsplads for mange journalister. To af dem får nu et halvt års pause.
Christiansborg er arbejdsplads for mange journalister. To af dem får nu et halvt års pause.

Sanktionen blev enstemmigt vedtaget af Folketingets Præsidium onsdag, fordi de to pressefolk har overtrådt regelsættet for arbejdsgangen i Folketinget.

Her fremgår det, at det journalistiske arbejde ikke må »hindre medlemmer eller ansattes muligheder for at bevæge sig i huset. Af samme grund må der ikke i Folketinget opstå paparazzi-lignende tilstande, hvor fotografer eller journalister politikere eller andre, som har tilkendegivet, at de ikke ønsker at deltage i interview eller film- eller fotooptagelser«.

Retningslinjerne er ifølge en pressemeddelelse fra Folketinget ikke blevet overholdt af de to ansatte på Ekstra Bladet, og derfor må de kun få adgang til Folketingets offentlige tilhørerloge, eller når de har lavet en aftale på forhånd med et medlem bag murene.

BNB

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.

  • Politisk Morgenpost
  • Analyser & Perspektiv
  • Den Politiske Puls
  • Indeks