Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

PostNord til minister: Vi deler også breve ud efter 2019

Transportminister Ole Birk Olesen ser risiko for, at ingen vil dele breve ud, når aftale med PostNord udløber.

København. Der vil blive delt breve ud i fremtiden. Og det vil fortsat være PostNord, som står for opgaven.

Det siger administrerende direktør for PostNord i Danmark, Peter Kjær Jensen, efter at transportminister Ole Birk Olesen (LA) har udtalt, at det muligvis ikke bliver tilfældet, når statens aftale med PostNord udløber i 2019.

- Fra PostNords side er vi stolte over befordringspligten, som vi har haft i hundredvis af år.

- Vi har den indtil 2019, og vi regner også med, at vi har den efter 2019. Vi har ingen intentioner om ikke at have befordringspligten.

- Alt, hvad vi laver i vores transformation lige nu, handler om at gøre PostNord i Danmark til en god forretning, og at vi også har befordringspligten fremadrettet, siger Peter Kjær Jensen.

Det var på et samråd torsdag om PostNord, at ministeren udtalte, at regeringen arbejder med scenariet, at ingen ønsker at påtage sig opgaven frivilligt, når aftalen med PostNord udløber.

- Vi har udpeget PostNord til befordringspligtig virksomhed. Men det er efter aftale. Vi kan risikere, at når den aftale skal fornys fra 2019, at PostNord ikke synes, at det er en god forretning.

- Derfor er vi inde i overvejelser om, hvad vi egentlig skal gøre, hvis PostNord ikke vil have den forretning, sagde Ole Birk Olesen på samrådet.

- Grunden til, at vi overhovedet er inde i de overvejelser, er, at vi ikke er sikre på, at det er en opgave, som nogen har lyst til at påtage sig frivilligt, forklarede ministeren.

Ifølge Ole Birk Olesen er der ikke et andet land i verden, som har oplevet så stort et fald i brevmængden som Danmark.

Peter Kjær Jensen erkender, at faldet i breve har gjort, at PostNord har mistet mange indtægter.

Men PostNord fokuserer på en række områder, som skal gavne forretningen. Blandt andet et større fokus på pakker end breve.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.