Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Populære mærkesager skal skaffe Konservative skolevælgere

De ældste skoleelever ser kortere skoledage og hårdere straffe som de vigtigste mærkesager ved skolevalget.

København. Kortere skoledage og hårdere straffe for vold og overgreb.

Det er de mærkesager, som de ældste børn i folkeskolen ser som vigtigst forud for skolevalget torsdag, hvor elever fra 8. til 10. klasse skal til stemmeurnerne.

Emnernes popularitet falder i god jord hos De Konservative, der selv har fremført lignende mærkesager.

Og det håber partiet at drage fordel af, fortæller politisk ordfører Mette Abildgaard (K).

- Det glæder mig rigtig meget, at de emner, der er højt på dagsordenen hos de unge mennesker, også betyder meget for os her på Christiansborg, siger Abildgaard, der er imponeret over det engagement, hun har mødt fra de unge.

- Og jeg håber da, at det kan gøre, at flere får øjnene op for, hvad Det Konservative Folkeparti også står for, siger hun.

Ifølge Mette Abildgaard lytter partiet tit til de unge, når politikken skal udformes.

- Ofte oplever man jo, at ungdommen er lidt mindre berøringsangst. Også i forhold til de emner, der kan være lidt svære, siger den politiske ordfører.

Det er nyt, at de unge i så høj grad fokuserer på hårdere straffe. Det mener Venstres Ungdoms landsformand, Chris Preuss, der også var med ved skolevalget i 2015.

- De unge giver udtryk for, at de oplever en stigende utryghed. De mener ikke, at der er nok retfærdighed til, når en voldtægt eksempelvis ikke bliver straffet lige så hårdt som økonomisk kriminalitet, siger han.

Hos Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU) havde man håbet, at flere af ungdomspartiets mærkesager ville være populære. Det fortæller forbundsformand Lasse Quvang Rasmussen.

- Vi har kæmpet en hård kamp mod de lette løsninger. Men det er min oplevelse, at debatterne har rykket nogle holdninger, siger han.

Ved skolevalget i 2015 var det 78 procent af eleverne, der stemte. Men i år kunne det tyde på, at stemmeprocenten vokser.

I hvert fald har fremmødet og engagementet ved debatterne rundt om i landet været væsentlig større end for to år siden, lyder det fra ungdomspartiernes formænd.

63.000 elever i 8. til 10. klasse skal stemme ved torsdagens skolevalg mellem klokken 12 og 15. Resultatet bliver offentliggjort om aftenen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.