Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Politiske skandaler i Danmark

Husker du Albertisagen og Blødersagen? Berlingske Research har dykket ned i en række danske politiske skandaler. Klik dig igennem vores tidslinje og se et udpluk.

Husker du Albertisagen og Blødersagen? Berlingske Research er dykket ned i en række danske politiske skandaler og har bedt Mark Blach-Ørsten, som er lektor ved Roskilde Universitetscenter og forsker i Kommunikation, journalistik og medier om at rangere dem. Han har blandt andet udgivet bogen "Skandalemaskinen: Politiske skandaler i Danmark" i november 2012.

Mark Blach-Ørstens rangerer de tre største skandaler således:
 
1.Tamil-sagen. Sagen havde voldsomme omkostninger både for de flygtninge, der fik deres sager stoppet og for regeringen. Desuden var der flere tegn på et systematisk forsøg på at forhindre opklaring af sagen.
 
2. Alberti-sagen. Ligesom ovenstående en skandale, der endte med en Rigsret og en regerings afgang.

3. Statsløse-sagen. Her er ikke tale om en kompliceret sag, som fx TDC-sagen eller Bløder-sagen. Men et klokkeklart og meget simpelt lovbrud. Det burde ikke kunne forekomme.

 Klik på årstallet og se et udpluk af de politiske skandaler i Danmark gennem tiden.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.

  • Politisk Morgenpost
  • Analyser & Perspektiv
  • Den Politiske Puls
  • Indeks