Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Politisk flertal vil udvise flere kriminelle udlændinge

Bandeuro skaber nyt politisk pres for flere og mere effektive udvisninger af kriminelle udlændinge.

København. Sommerens bandekonflikt puster til et politisk flertals ambitioner om at udvise flere kriminelle udlændinge fra Danmark. Det skriver Jyllands-Posten.

Regeringen har bedt en arbejdsgruppe under Justitsministeriet, der skal komme med bud på nye stramninger, om at sætte farten op. Målet er, at Folketinget kan begynde at behandle eventuelle ændringer inden årets udgang.

Regeringen bakkes op af både Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet.

Socialdemokratiet vil afskaffe de såkaldt betingede udvisninger. Det er det, en dømt udlænding får, hvis domstolen vurderer, at en udvisning vil være i strid med Danmarks internationale forpligtelser.

Sådanne "gule kort" kan en person få flere af, uden at det nødvendigvis fører til udvisning. Derfor er de nærmest nytteløse, mener retsordfører Trine Bramsen (S).

- Vi har svært ved at se, hvorfor mennesker, der eksempelvis er dybt involveret i bandekonflikter, skal kunne få flere gule kort, så de fortsat kan være i Danmark, siger hun.

Dansk Folkeparti er enig i kritikken. Partiet vil dog ikke afskaffe de betingede udvisninger, før nye konkrete stramninger sættes i stedet.

Og her mangler Socialdemokratiet svar, mener udlændingeordfører Martin Henriksen. Han kalder S-forslaget "et symbolsk slag i luften".

Trine Bramsen mener, man er på "juridisk kompliceret grund, hvor blandt andet de europæiske menneskerettigheder skal passes ind".

De konkrete stramninger, der skal erstatte de betingede udvisninger, kræver rådgivning fra Justitsministeriet, siger hun.

Direktør i Institut for Menneskerettigheder Jonas Christoffersen vurderer, at det er muligt for danske politikere at stramme udvisningsreglerne. Også inden for konventionerne, som de tolkes i dag.

- Så længe de grundlæggende rettigheder respekteres, tror jeg, at både danske og internationale domstole vil være med til at rykke hegnspælene, hvis man går sagligt og rimeligt til værks, siger han til Jyllands-Posten.

Venstres udlændingeordfører, Marcus Knuth, siger, at partiet vil gøre alt, hvad det kan, for at stramme op, så flere kan blive udvist.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.