Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Politisk flertal vil bremse DSB's plan om dyrere billetter

Fra 17. januar bliver det dyrere at køre med DSB, men det vil et flertal bestående af DF, S og SF ændre.

RB PLUS Minister sår tvivl om timemodellen. Hans Christian Schmidt mener ikke, at den såkaldte timemodel er "urørlig", når togfonden skal kigges efter i sømmene. ARKIVFOTO: 2011 af IC4-tog.
RB PLUS Minister sår tvivl om timemodellen. Hans Christian Schmidt mener ikke, at den såkaldte timemodel er "urørlig", når togfonden skal kigges efter i sømmene. ARKIVFOTO: 2011 af IC4-tog.

Et flertal i Folketinget bryder sig ikke om, at DSB vil hæve billettaksterne. Det skriver Jyllands-Posten.

Flertallet består af Dansk Folkeparti, Socialdemokraterne og SF.

Regeringens store støtteparti, DF, opfordrer direkte transportminister Hans Christian Schmidt til at få DSB til at droppe prisstigningerne.

»Vi mener ikke, at tiden er inde til at lade taksterne stige. Den kollektive trafik er dyr nok i forvejen,« siger transportordfører Kim Christiansen (DF) til Jyllands-Posten.

Socialdemokraternes transportordfører, Rasmus Prehn, frygter, at de stigende billetpriser vil få færre til at køre kollektivt.

»Det er problematisk, at DSB's billetter stiger igen, for det betyder, at færre vil tage toget. Og i Socialdemokratiet ønsker vi, at flere tager den kollektive trafik. Ikke færre,« siger Rasmus Prehn til Ritzau.

Fra 17. januar hæver DSB i gennemsnit billetpriserne med 2,4 procent.

Pendlerne bliver dog hårdere ramt, da taksterne for at rejse med pendlerkort i snit stiger med 4,9 procent, mens rejsekortet stiger tre procent i snit.

Prisstigningerne, som ifølge DSB ikke har nogen forbindelse til det svenske krav om id-kontrol af rejsende til Sverige, kommer efter et halvår med den laveste inflation i fire et halvt år, ifølge tal fra Danmarks Statistik.

Transportminister Hans Christian Schmidt skriver i en mail til Jyllands-Posten, at han er klar til at drøfte sagen med partierne.

»Hvis Socialdemokraterne eller SF ønsker at lave DSB-kontrakten om, er de velkomne til at rette henvendelse til mig for nærmere drøftelse. Den slags forhandlinger skal i sagens natur ikke føres gennem pressen,« skriver ministeren.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.