Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Politiledelse: Rullende stationer hjælper på trygheden

Vi har fået positive tilbagemeldinger fra borgere om mobile politistationer, siger chefpolitiinspektør.

Politiinspektør Jørgen Skov holder pressemøde på Politigården i København onsdag 16. august 2017, hvor der blev informeret om nye tiltag efter den seneste tid skyderrier i København.
Politiinspektør Jørgen Skov holder pressemøde på Politigården i København onsdag 16. august 2017, hvor der blev informeret om nye tiltag efter den seneste tid skyderrier i København.

Ineffektivt og spild af ressourcer.

Sådan lyder det ifølge Jyllands-Posten fra to polititillidsmænd om de mobile politistationer på Nørrebro.

Chefpolitiinspektør Jørgen Skov, Københavns Politi, afviser, at der er tale om spild af gode kræfter:

»Det er ikke min vurdering, at det er spild af ressourcer. Det koster flere ressourcer end at gå rundt til fods, men det har den fordel, at man er mobil og kan flytte sig hurtigere.«

»Vi har nærpolitistationer i områderne, men der kommer folk jo ikke hen. Vi flytter så at sige de mobile stationer ud til der, hvor folk er,« siger Jørgen Skov til Ritzau.

Han medgiver, at de rullende stationer ikke er et universalmiddel, der løser konflikten.

»Det er ikke sådan, at vi forestiller os, at det løser bandekonflikten. Men vi har en tro på - og vi har også fået meldinger om det fra borgerne - at det hjælper på trygheden.«

»Det gør, at man ser politiet er der, og det er et sted, man kan gå hen og møde politiet,« siger Jørgen Skov.

Ærgrer det dig, at tillidsfolk kommer med kritik af de rullende stationer?

»Jeg synes, det er fint, at vi får en debat om, hvad der virker. Vi har ikke før haft to mobile stationer til at køre i sådan et område.«

»Nu får vi en lejlighed til at evaluere og gå i dialog med befolkningen om, hvordan det virker,« siger han.

Ifølge chefpolitiinspektøren medfører de rullende stationer ikke, at andre områder nedprioriteres:

»Det er hele tiden er afvejning af, hvordan vi bruger ressourcerne bedst. Men nu er vi i en situation, hvor vi har fået ressourcer udefra, og så prøver vi det her af.«

»Vi er ikke gået væk fra det, vi gjorde før. Det er et supplement til det, vi gjorde i forvejen,« siger han.

Også justitsminister Søren Pape Poulsen (K) forsvarer brugen af de mobile stationer:

»Siden vi indsatte mobile politistationer i kampen mod banderne, har vi modtaget positive tilbagemeldinger fra borgere, der sætter pris på et synligt politi i netop deres område. Det betyder noget for mig.«

»Men det er vigtigt at understrege, at mobile politistationer selvfølgelig ikke alene løser konflikten. Derfor supplerer vi konstant med nye indsatser, så presset på banderne hele tiden stiger,« skriver han på Facebook.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.