Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Politikredse afgiver flere betjente til grænsekontrol

Ifølge Jyllands-Posten afgiver tre af politikredsene dagligt 30 betjente til arbejdet ved den danske grænse.

København: Den midlertidige grænsekontrol snupper et stort antal af betjente fra landets politikredse.

Det skriver Jyllands-Posten.

Ifølge avisen afgiver Københavns Vestegns Politi, Nordjyllands Politi og Midt- og Vestjyllands Politi dagligt 30 betjente til grænsekontrollen.

Men tallet er reelt det dobbelte, fordi betjentene typisk er ved grænsen syv dage i træk og ti timer om dagen inklusiv transport, og det giver mindst en uges afspadsering.

Og det mærkes i den grad ude i kredsene, fortæller Knud Stadsgaard, der er politiinspektør i Københavns Vestegns Politi.

- Jeg har været i dansk politi i 33 år, og der har vi ikke på noget tidspunkt været så udfordret som nu, siger han til Jyllands-Posten.

Ifølge avisen forklarer han, at grænsekontrollen blandt andet har betydet, at politiet i dag rejser færre sager på eget initiativ.

- Det kunne for eksempel være narko på gadeplan. Nogen, der har hash på sig eller sælger det ved en S-togsstation.

Hidtil har Rigspolitiet og regeringen oplyst, at kontrollen kræver 200 betjente. Men ifølge et notat fra Rigspolitiet var det tal oppe på 290 betjente om dagen per 27. januar.

Justitsminister Søren Pind (V) har ellers tidligere sagt, at påvirkningen i resten af landet var begrænset.

Men det undrer Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Kofod Poulsen.

- Søren Pind har selv sagt, at grænsekontrol vil have meget ringe betydning. Nu får den skyld for alverdens ulykker. Det hænger slet ikke sammen, siger han til avisen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.