Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Politikerne blåstempler medicinprioritering - men med krav

Samtlige partier er blevet enige om syv prioriteringsprincipper for sygehusmedicin. Regionerne tager nu over.

Arkivfoto af Sophie Løhde.
Arkivfoto af Sophie Løhde.

København: Mere sundhed for pengene, åbenhed og hurtig ibrugtagning af ny, effektiv medicin.

Sådan lyder nogle af de prioriteringsprincipper for sygehusmedicin, som sundhedsminister Sophie Løhde (V) søndag fremlægger på baggrund af en aftale indgået mellem alle partier i Folketinget.

- Jeg er utroligt glad for, at samtlige partier i Folketinget har valgt at stå bag principperne, som sætter rammen for prioriteringer inden for sygehusmedicin.

- Alle partier har haft en konstruktiv tilgang til drøftelserne, og ved at bakke op om principperne viser vi, at vi som et samlet folketing er parat til at påtage os et medansvar for udviklingen i sundhedsvæsnet, lyder det fra sundhedsministeren.

De syv prioriteringsprincipper er faglighed, uafhængighed, geografisk ulighed, åbenhed, hurtig ibrugtagning af ny, effektiv medicin, mere sundhed for pengene og adgang til behandling.

Det betyder blandt andet, at der skal ske en "grundig og systematisk vurdering af den behandlingsmæssige gevinst for patienterne", og at der skal inddrages den "nødvendige og tilstrækkelige faglige ekspertise" i vurderingen af lægemidler.

Aftalen lægger også op til, at brugen af medicin skal være ensartet over hele landet. Også i de tilfælde, hvor nogle lægemidler bliver afvist som standardbehandling.

Sophie Løhde vil på vegne af Folketingets partier overdrage principperne til regionerne i forbindelse med Danske Regioners generalforsamling i Aarhus 7. april.

Aftalen sker på baggrund af en række oplæg fra repræsentanter fra blandt andet Lægemiddelindustrien, Danske Regioner, Lægeforeningen og Danske Patienter.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.