Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Politikere vil straffe parkeringsbøder med hjullås

Københavnske politikere vil løse problemet med ubetalte parkeringsbøder i hovedstaden med skrappe metoder.

København: Der ligger så mange ubetalte parkeringsbøder i Københavns Kommune, at lokalpolitikere nu vil tage drastiske metoder i brug for at komme problemet til livs.

Det skriver Berlingske.

De Konservative og Venstre i Borgerrepræsentationen foreslår, at hjullåse skal få bødeignoranterne til at betale.

Partierne foreslår ifølge avisen, at der skal en lås om forhjulet, hvis en bilist to gange undlader at betale en bøde.

Netop nu er 66.553 parkeringsbøder, der er blevet udstedt til danske såvel som udenlandske bilister i Københavns Kommune i 2015, ikke blevet betalt.

- Det er helt vildt og en hån mod de bilister, der parkerer efter reglerne, siger De Konservatives gruppeformand, Jakob Næsager, til Berlingske.

Teknik- og miljøborgmester Morten Kabell medgiver, at det er et problem. Han er parat til at gå endnu længere.

- En hjullås løser jo ikke problemet nu og her, for parkeringspladsen vil stadig være optaget. Jeg synes, vi skal drøfte muligheden for, at kommunen helt kan fjerne bilen fra stedet, så andre bilister kan komme til, siger han til Berlingske.

Forenede Danske Motorejere (FDM) er dog ikke helt med på idéen, for bilister kan risikere at få tre bøder for den samme parkering og kan dermed komme i store problemer for blot en forkert parkering.

- Bilisterne risikerer altså at få låst deres bil helt uden varsel, og det er vi langtfra begejstrede for, siger afdelingschef Torben Lund Kudsk til Berlingske.

- Der findes jo allerede et system, som skal tage hånd om ubetalte bøder, og mon ikke det er værd at undersøge, om det kan optimeres, før man begynder at tage hjullåse i brug, lyder det spørgende fra Torben Lund Kudsk.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.