Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Politikere vil sikre små gymnasier i yderområderne

Helt uacceptabelt, hvis små gymnasier på landet må lukke, mener DF. Partier er klar til at sende flere penge.

København. En håndfuld små gymnasier i på landet har så få ansøgere, at de er på grænsen til at kunne overleve.

Det skriver Jyllands-Posten onsdag.

Men på Christiansborg har politikerne ikke i sinde blot at acceptere, at det er den vej, udviklingen går.

- Vi ønsker, at der skal være et fintmasket net af gymnasier over hele landet, siger Socialdemokratiets undervisningsordfører, Annette Lind.

- Selvfølgelig kan det skyldes en naturlig udvikling. Vi arbejder jo også på, at flere skal tage en erhvervsuddannelse, og det vil jo også smitte af på gymnasierne, siger Venstres undervisningsordfører, Anni Matthiesen.

- Men når det er sagt, så har Venstre den holdning, at der skal være uddannelsestilbud i hele landet.

DF's gymnasieordfører, Marie Krarup kalder det helt uacceptabelt, hvis gymnasier i landdistrikter er nødt til at lukke på grund af faldende ansøgertal.

- Det er en situation, vi kunne forudse. Vi går jo efter, at der skal flere unge ind på erhvervsskolerne. Så kommer der automatisk færre unge på gymnasierne. Så det er noget, vi faktisk har ønsket, siger hun.

- Det skal ikke være sådan, at det kun er unge mennesker, der bor i byen, der kan gå i gymnasiet.

SF har et konkret forslag om at ændre de økonomiske tilskud til gymnasierne. Gymnasierne skal have et fast tilskud per klasse i stedet for per elev.

Det vil hjælpe landgymnasier med svingende elevtal, mener partiet.

- Det er en klar omfordeling fra de store gymnasier, som altid har mange elever, og så ud til nogle af de gymnasier, der af helt naturlige årsager har lidt færre elever, forklarer undervisningsordfører Jacob Mark (SF).

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.