Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Politikere vil have imam straffet for hadsk prædiken

S, DF og SF vil have justitsminister Søren Pape Poulsen (K) til at se på sag om imams prædiken i dansk moské.

Flere politikere opfordrer justitsminister Søren Pape Poulsen (K) til at se på en imams prædiken mod jøder i en moské på Nørrebro i København.

Imamen kan have opfordret til drab på jøder, skriver Kristeligt Dagblad.

Sådan tolker Det Jødiske Samfund i Danmark hans prædiken. Derfor vil samfundet gå til politiet for at finde ud af, om der er grundlag for en anmeldelse.

Folketingsmedlem Lars Aslan Rasmussen (S) mener, at det er tilfældet.

»Jeg vil nu tage fat i justitsministeren og spørge ham, hvad regeringen vil gøre for at sikre danske jøders sikkerhed. Der er brug for en handlingsplan,« siger Lars Aslan Rasmussen.

Straffelovens paragraf 136, stk. 3, forbyder »udtrykkelig billigelse af visse strafbare handlinger som led i religiøs oplæring«.

»Jeg mener, at der bør rejses en straffesag mod imamen og moskéen. For uanset hvordan man tolker det, bliver der opfordret til drab på jøder,« siger Lars Aslan Rasmussen.

Dansk Folkeparti vil også have justitsministeren til at vurdere, om imamen kan straffes efter paragraffen. Partiet ser gerne moskéen lukket, siger DF's udlændingeordfører Martin Henriksen.

»Det er stærkt forargeligt. Men ikke overraskende. Der er meget hadefulde grupperinger i islam. Vi skal gøre op med den ideologi. Jo før, jo bedre,« siger Martin Henriksen.

SF vil straffe imamen med imam-loven. Partiet vil have undersøgt, om folk bag moskéen kan straffes for at invitere hadprædikanter til Danmark, siger SF's formand, Pia Olsen Dyhr.

»Det er fuldkommen forrykt, at der står en imam på Nørrebro og forkynder had. Og opfordrer til vold og drab på jøder i Danmark. Det kan vi ikke acceptere,« siger Pia Olsen Dyhr.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.