Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Politikere vil have hurtigere ressourceforløb

Alle historierne om at folk bliver klemt i førtidspensionssystemet, ser ud til at passe, konstaterer S.

Socialdemokratiets arbejdsmarkedsordfører, Leif Lahn Jensen, mener, at der er brug for meget mere tempo i de ressourceforløb, der skal hjælpe syge borgere tættere på arbejdsmarkedet. Folk skal kunne se sig selv i det, siger han. Scanpix/Mads Claus Rasmussen/arkiv
Socialdemokratiets arbejdsmarkedsordfører, Leif Lahn Jensen, mener, at der er brug for meget mere tempo i de ressourceforløb, der skal hjælpe syge borgere tættere på arbejdsmarkedet. Folk skal kunne se sig selv i det, siger han. Scanpix/Mads Claus Rasmussen/arkiv

De ressourceforløb, der skal hjælpe syge borgere tættere på arbejdsmarkedet, fungerer ikke godt nok.

Det konstaterer Socialdemokratiets arbejdsmarkedsordfører, Leif Lahn Jensen, efter at Beskæftigelsesministeriet har offentliggjort en omfattende evaluering af førtidspensionsreformen fra 2012.

45 procent af borgerne er tilfredse eller meget tilfredse med deres ressourceforløb. Og 28 procent er utilfredse eller meget utilfredse, viser evalueringen.

»Der er borgere, som bliver smidt rundt mellem systemer. Eller som får tilkendt et ressourceforløb, og så går der et eller to år, før de får en indsats«, siger Leif Lahn Jensen.

»Alle de historier, vi har hørt om i pressen, viser sig nu at passe, tror jeg. Vi er nødt til at kigge på, hvordan vi får ressourceforløbene gjort bedre. «

Han vil endnu ikke lægge sig fast på, præcist hvilke lovændringer der skal til for at løse problemet.

»Ressourceforløbene er godt tænkt. Men vi skal få dem til at være et redskab, som borgerne kan se sig selv i,« siger Leif Lahn Jensen.

»Og det skal være et redskab, der går i gang meget hurtigere. Der skal ikke gå et eller to år, før man bliver sat i gang. Det er jo lige til at blive syg af.«

Dansk Folkeparti står uden for reformen af førtidspension og fleksjob. Partiet mener, at stramningerne af kravene til at få tildelt førtidspension rammer alt for hårdt.

Men arbejdsmarkedsordfører Bent Bøgsted (DF) er enig i, at det vil være en forbedring, hvis folk får en hurtigere afklaring i systemet.

»Først og fremmest skal man sikre, at folk får en meget hurtigere afklaring. I løbet af et, maks to år, skal man have en afklaring,« siger Bent Bøgsted.

»Det skal være en afklaring af, om man skal have førtidspension eller fleksjob. Man skal ikke bare tilbage på kontanthjælp.«

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.