Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Politikere vil give medaljer til veteraner fra 9. april

Flere forsvarsordførere vil i anledning af 75-året for Besættelsen give medaljer til de veteraner, der forsvarede Danmark 9. april 1940.

Arkivfoto fra den tyske besættelse 9. april 1940.
Arkivfoto fra den tyske besættelse 9. april 1940.

Den 9. april er det 75 år siden, at Danmark blev besat af tyske tropper, men veteranerne fra besættelsesdagen er aldrig blevet hædret med en medalje. Det vil en række forsvarsordførere nu lave om på, skriver Jyllands-Posten.

»Det er skammeligt, at veteranerne ikke for længe siden har fået en medalje for deres indsats, og jeg vil derfor appellere til forsvarsministeren om, at det sker,« siger Venstres forsvarsordfører Troels Lund Poulsen (V) til avisen.

Han mener, at det er vigtigt, at samfundet sender et signal om, at de, der gør en forskel for Danmark, anerkendes for deres indsats. Også den konservative forsvarsordfører Mike Legarth (K) mener, at veteranerne bør modtage ros og en medalje for deres heroiske indsats for fædrelandet.

Dansk Folkepartis forsvarsordfører Marie Krarup (DF) kalde det ligefrem forkasteligt, at veteranerne ikke har fået en medalje.

Det undrer også Enhedslistens forsvarsordfører Nikolaj Villumsen, at veteranerne ikke har fået en medajle og påpeger, at de var uden skyld i den hurtige overgivelse.

Forsvarsminister Nicolai Wammen har ikke svaret på Jyllands-Postens henvendelser om hans holdning til uddeling af medaljer til veteranerne fra Besættelsen.

16 danske soldater mistede livet, inden beskeden om kapitulationen nåede frem til fronten.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.