Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Politikere til krisemøde om DSB

Folketingets trafikordførere og trafikministeren holder lige nu krisemøde om DSBs økonomi. Flere medlemmer af Folketingets Trafikudvalg udtrykker bekymring om, hvorvidt DSB er på randen af konkurs.

ARKIVFOTO. DSB har store økonomiske problemer.
ARKIVFOTO. DSB har store økonomiske problemer.

DSB indkalder nu Folketingets trafikordførere og trafikminister Henrik Dam Kristensen (S) til et krisemøde om DSBs økonomi. Det erfarer BT.

Mødet finder sted tirsdag mellem klokken 12 og 13 på ministerens kontor, hvor en repræsentant fra DSB vil orientere om virksomhedens økonomiske situation.

BT skriver tirsdag, at DSBs økonomi nu er så dårlig, at selskabet er på afgundens rand. Den danske stat må stille garanti for DSBs lån, hvis selskabet skal udvide sine lån.

Bekymrede politikere

Flere medlemmer af Folketingets Trafikudvalg udtrykker i dagens udgave af BT bekymring om, hvorvidt DSB er på randen af konkurs. DSB har en gæld på knap 18 milliarder kroner, og onsdag skal Folketinget stemme om endnu en udvidelse af DSBs låneramme med yderligere otte milliarder kroner.

En låneramme, som staten angiveligt skal garantere for, før nogen vil låne DSB penge.

Krisemødet onsdag skal afholdes inden afstemningen i Folketinget. Mødet er ikke offentligt.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.