Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Politikere står på mål for kristne budskaber

Flere politikere fra begge sider af Folketinget mener, at kristne budskaber godt må være en del af den politiske debat.

Kristendommen må gerne være en del af den politiske argumentation. Det slår en række folketingspolitikere fra begge sider af Folketinget fast i Kristeligt Dagblad.

Det sker, efter de Konservatives politiske ordfører, Mai Mercado (K), for nylig i en kronik i Berlingske talte om, at kristendommens er en bedre religion end islam og betydning for udviklingen af kristendom for det demokratiske samfund.

Hendes udtalelser har blandt andet vakt kritik af at bruge kristendommen som springbræt for islam-kritik.

Men den konservative ordfører får nu opbakning fra blandt andre de Radikales kirkeordfører, Helle Løvgreen Mølvig (R).

»Man kan godt lave politik på kristendom. Det er legitimt, at nogle partier gerne vil det, og det er særligt godt, at man siger det højt, så vælgerne ikke er i tvivl. Det er bare ikke det, vi vil - selvom vi også vægter næstekærlighed og andre værdier, som vi har med os fra kristendommen,« siger hun til Kristeligt Dagblad.

SFs kirkeordfører, Pernille Vigsø-Bagge (SF), tror ikke på, man kan tale politik uden at have værdier bagved og påpeger, at tro præger de politiske holdninger, og at Danmark bygger på en kristen tradition.

Venstres Esben Lunde Larsen (V) mener også, at man skal kunne lave politik baseret på kristendom.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.