Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Politikere: Rige ældre må betale fuld pris i bussen

Indkomsterne skal fremover bestemme, hvorvidt pensionister skal have rabat i bussen og svømmehallen, mener tre toppolitikere.

Ikke alle ældre skal nyde det privilegium, det er at få rabat på billetterne til offentlig transport eller svømmehallen. Fremover skal nogle af de tilskud, som danskere over 65 år får, i stedet bestemmes af indkomsten. Det foreslår økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R), Erik Nielsen (S), som er formand for Kommunernes Landsforening, og Danske Regioners formand, Bent Hansen (S) i et debatindlæg i Politiken.- Fordi meget tyder på, at det ikke er alder, der skiller os ad. Det er snarere behov. Meget af det, som modernisering af den offentlige sektor handler om, det er jo at sørge for, at der, hvor der er et behov, der er vi, siger Margrethe Vestager i Politiken.

Dog har de tre toppolitikere endnu ikke nogen konkrete lovforslag, men de får opbakning fra både kommuner og regioner, som vil lade velhavende ældre til selv at punge mere ud i fremtiden. Og begrundelsen kommer Erik Nielsen med.

- Mange vil diskutere, om det er et opgør med velfærdsstaten. Sådan ser jeg det ikke. Jeg ser det som en diskussion, vi er nødt til at få taget i tide, for ellers ender det med, at vi giver tilskud til hinanden, også selv om vi måske ikke har behov for det, siger Nielsen, som også er borgmester i Rødovre.

Flere og flere har fået pensionsopsparinger, og derfor er det en god idé at differentiere, forklarer Bent Hansen.

- I en tid, hvor økonomien er stram, er man nødt til at diskutere, om det nu er en fornuftig måde at bruge det offentliges penge, eller om det er at give noget til nogen, som i forvejen har placeret sig rimelig godt, siger han i Politiken.

Politikernes forslag kan blive en del af regeringens moderniseringsreform af den offentlige sektor, som skal sende fem milliarder kroner i statskassen frem mod 2020. Men endnu er der ikke noget konkret forslag fremlagt.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.