Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Politikere rejser til Frankrig for at udvise solidaritet

Statsledere og ministre deltager i søndagens solidaritetsmarch i Paris. Danmark sender statsministeren, justitsministeren og forsvarsministeren.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og justitsminister Mette Frederiksen (S).
Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og justitsminister Mette Frederiksen (S).

Statsledere og ministre fra adskillige lande deltager søndag i en solidaritetsmarch i Paris efter terrorangrebet på det franske satiremagasin Charlie Hebdo.

Fra Danmark deltager både statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), justitsminister Mette Frederiksen (S) og forsvarsminister Nicolai Wammen (S).

Forsvarsministeren oplyser i en skriftlig kommentar til Berlingske Nyhedsbureau, at det handler om at sende et klart signal til det franske folk om, at de ikke står alene.

»Kampen mod terror og for demokratiet er ikke kun Frankrigs kamp - det er vores alles kamp,« udtaler han og fortsætter:

»Terroristernes kujonagtige angreb skal modsvares af endnu mere sammenhold, af endnu mere solidaritet. Med marchen i Paris markerer vi med al tydelighed, at vi ikke vil bøje os for de onde kræfter, der er på spil. Vi vil tage kampen op for de demokratiske værdier, der udgør kernen af vores samfund.«

Samtidig understreger Nicolai Wammen, at Danmark ikke lader sig kue af terroristernes angreb og fortsætter kampen mod terror ufortrødent.

Justitsminister Mette Frederiksen har oplyst til Berlingske Nyhedsbureau, at hun ser frem til at sende et klart signal om solidaritet og sammenhold side om side med sine udenlandske kolleger.

»Terrorangrebet i Frankrig er udtryk for, at ytringsfriheden og demokratiet er under angreb fra ekstremistiske kræfter. Svaret må og skal til alle tider være at rykke endnu tættere sammen og holde fast i vores værdier og det, vi tror på. Det er netop nu vigtigere end nogensinde, at vi skriver, tegner og mener, hvad vi har lyst til inden for lovens rammer,« lyder det fra Mette Frederiksen.

Ud over at medvirke i marchen skal justitsministeren mødes med kolleger fra EU og USA for at drøfte en fælles indsats mod terror. Her vil ministre fra Frankrig, USA, Belgien, Tyskland, Storbritannien, Spanien, Italien, Polen, Holland, Østrig og Letland deltage, oplyser Justitsministeriet.

Fra Norge deltager statsminister Erna Solberg og udenrigsminister Børge Brende i solidaritetsmarchen søndag.

»Vi skal ikke trues til tavshed,« siger Erna Solberg ifølge vg.no.

Også Tyrkiets premierminister, Ahmet Davutoglu, og Ruslands udenrigsminister, Sergej Lavrov, ventes at deltage i marchen.

Ifølge den franske indenrigsminister, Bernard Cazeneuve, gik omkring 700.000 franskmænd allerede lørdag på gaden landet over for at demonstrere mod de terrorhandlinger, der har ramt Frankrig de seneste dage.

Først blev satirebladet Charlie Hebdos redaktion i hjertet af Paris angrebet onsdag. Senere tog de to brødre, der hurtigt blev udpeget som gerningsmændene bag Charlie Hebdo-angrebet, gidsler på et trykkeri i Dammartin-en-Goële.

Derudover tog en anden mand gidsler i en kosher-butik i Paris. Han menes også at være gerningsmand til drabet på en kvindelig politibetjent.

I alt 17 personer er blevet dræbt siden onsdag. Derudover er også de tre formodede gerningsmænd blevet dræbt.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.