Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Politikere: Netbanken er stadig sikker

Netbank er mere sikker, end papirløsninger som bankbøger og manuelle overførelser nogensinde har været og nogensinde bliver, er S og DF enige om.

Selv om antallet af tyverier fra netbank er steget eksplosivt, vurderer politikere, at netbank er den sikreste løsning.
Selv om antallet af tyverier fra netbank er steget eksplosivt, vurderer politikere, at netbank er den sikreste løsning.

Selv om der fra 2011 til 2012 var en stor stigning i antallet af netbankindbrud, er det stadig en sikker løsning.

»Netbank er mere sikker, end papirløsninger som bankbøger og manuelle overførelser nogensinde har været og nogensinde bliver. Det her må ikke betyde, at folk bliver bange for nettet, fordi sikkerheden er stadig markant højere end den var, da man ikke havde de digitale løsninger,« siger Socialdemokraternes IT-ordfører, Trine Bramsen (S).

Tilsvarende toner lyder fra Dansk Folkepartis IT-ordfører, Dennis Flydtkjær (DF):

»Det er stadig et sikkert system, vi har. Men vi vil selvfølgelig holde øje med udviklingen, fordi den stigning, vi har set, skal ikke fortsætte,« siger han og fortsætter:

»Det er altid en afvejning i forhold til brugervenligheden. Man kan altid lave uhyggelig mange ekstra foranstaltninger, hvor der skal tastes flere koder ind, men så bliver det meget mere besværligt at logge ind,« siger han.

Tal fra Finansrådet viser, at der i 2012 blev stjålet for 6.289.747 kroner ved netbankindbrud mod 159.668 kroner året før.

»Jeg har en klar forventning om, at bankerne ser på det her alvorlige problem. Ser på, hvad årsagen er, og hvad de kan gøre. Kigger på, om de kan blive bedre til at rådgive kunderne, så det ikke er dem, der forårsager indbruddene,« siger Trine Bramsen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.