Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Politikere kræver handling efter to danske piger blev befriet i Somaliland

To danskere er befriet fra koranskole i Somaliland. Den ene fortæller til TV2, at hendes mor narrede hende.

Arkivfoto.
Arkivfoto.

Politikere fra begge fløje i Folketinget mener, at der er brug for handling, efter at to danske piger er blevet befriet fra en ekstremistisk koranskole i Somaliland.

TV2 fortalte om sagen i en udsendelse tirsdag aften. Onsdag bekræfter Udenrigsministeriet over for Ritzau, at to danske statsborgere er blandt de befriede.

Ifølge TV2 er det tidligere lykkedes en tredje dansk-somalisk pige at flygte fra samme koranskole.

Pigen, Jasmin Osman, fortæller til TV2, at hun blev slået med reb og kosteskafter.

Hun fortæller også, at det var hendes egen mor, der narrede hende til koranskolen i Somaliland. Hendes forældre følte, at hun var blevet for vestlig i sin tankegang og skulle lære at blive en bedre muslim, oplyser TV2.

SF vil have undersøgt, om kommunerne i tilstrækkelig grad bruger de muligheder, der er for at straffe forældrene økonomisk, hvis de sender deres børn på genopdragelse i oprindelseslandet.

Det siger partiets børneordfører, Jacob Mark.

»Det har alvorlige konsekvenser for de unge, der bliver sendt afsted. Når de bliver sendt af sted, er det med argumentet om, at de er blevet for danske og skal genopdrages. Det er fuldstændig vanvittigt,« siger han.

»Der er i dag mulighed for at trække forældrenes børnepenge, hvis de sender deres børn på genopdragelse. Men reelt har vi meget lille anelse om, om det overhovedet sker,« siger Jacob Mark.

SF mener også, at der er brug for at efteruddanne lærere til at spotte, om elever er sendt af sted og de kommunale myndigheder skal underrettes.

Liberal Alliances Laura Lindahl siger til TV2, at hun vil have undersøgt, om forældrene kan retsforfølges.

»Vi er nødt til at sætte os ned over for dem, der mener, at der er et modsætningsforhold mellem det at være muslim og det at være dansk,« siger hun til tv-stationen.

Det er Somalilands myndigheder, der har befriet børnene på koranskolen. Mens Udenrigsministeriet har hjulpet dem med at komme til Danmark, oplyser René Dinesen, der er chef for Udenrigsministeriets Borgerservice.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.