Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Politikere efter ny DF-melding om danskhed: Martin Henriksens krav er »udansk«

Martin Henriksens idé om, at indvandrere bør deltage i kristne højtider for at vise deres danskhed, møder ikke meget medvind på Christiansborg. Det er i strid med vores danske religionsfrihed, påpeger flere partier.

Martin Henriksen (DF) foreslår i dagens udgave af Jyllands-Posten, at indvandrere viser deres danskhed ved at deltage i kristne højtider.
Martin Henriksen (DF) foreslår i dagens udgave af Jyllands-Posten, at indvandrere viser deres danskhed ved at deltage i kristne højtider.

Debatten om danskhed har kørt heftigt, efter et flertal i Folketinget i sidste uge vedtog en bekymring om parallelsamfund i Danmark med teksten:

»Det er Folketingets opfattelse, at danskere ikke bør være i mindretal i boligområder i Danmark.«

I dagens udgave af Jyllands-Posten går udlændingeordfører Martin Henriksen (DF) så skridtet videre og kalder det en god idé for indvandrere at deltage i danske traditioner såsom at gå i kirke for at vise sin danskhed.

»Vi mener, at de, der kommer her til landet, langt henad vejen skal blive som danskere er flest, og for at blive det skal man kende kristendommen og dens betydning for det danske folk. Og man skal deltage i den del af vores kulturpakke for at opleve de ting, som samler flertallet af befolkningen i nogle fælles ritualer og traditioner,« siger Henriksen til avisen.

Men DFerens forslag møder ikke megen opbakning i resten af Folketinget.

Liberal Alliances udlændingeordfører, Laura Lindahl, kalder i Jyllands-Posten Henriksens krav for »udansk«, fordi man derved blander sig i folks privatliv.

Partiets udenrigsordfører, Henrik Dahl, er på Facebook næsten lige så kortfattet: »Gu’ skal man ej,« skriver han.

Også finansminister Kristian Jensen (V) var i går aftes ude i et forsvar for religionsfriheden.

»Ayatollahen« Henriksen

Hos Socialdemokratiet, hvis formand i mandags stillede op til sit første dobbeltinterview med DFs Kristian Thulesen Dahl, bliver forslaget også skudt ned. Både af udlændingeordfører Dan Jørgensen og tidligere undervisningsminister Christine Antorini:

Længere ude på venstrefløjen møder DFs forslag krads kritik fra Enhedslisten, hvor finansordfører Pelle Dragsted betegner Henriksen som »ayatollahen«.

Alternativets politiske ordfører, Rasmus Nordqvist, nøjes med at sige »stop!« til DFs danskhedsdebat og ønsker at komme videre i den politiske dagsorden.

Martin Henriksen understreger over for Jyllands-Posten, at det må være op til hvert enkelt, hvordan de helt konkret vil markere de kristne højtider.

Men at de er på »rette vej« til at blive danske, hvis de gør det.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.