Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Politikere afviser juridisk abort til fædre

Trods en folkelig opbakning mener politikerne på Christiansborg ikke, at juridisk ret til abort for fædre er en god idé.

Mens befolkningen bakker op, så ønsker landspolitikerne ikke, at fædre skal have ret til en juridisk abort under særlige omstændigheder.

Hverken Socialdemokraterne eller De Konservative bakker op om juridisk abort til mænd, som mod deres vilje har gjort en kvinde gravid, skriver BT.

»Det, der altid må være udgangspunktet, er, at barnets tarv varetages bedst muligt. Det må være det, som voksne til alle tider har mest fokus på, og det er det, den nuværende lovgivning understøtter,« siger retsordfører Trine Bramsen (S).

En juridisk abort ville fratage manden ansvaret for barnet og lade ham slippe for at betale børnepenge. Til gengæld mister han retten til samvær med barnet.

De Konservatives socialordfører, Mai Henriksen (K), frygter, at en sådan løsning vil blive dyr for samfundet.

»Vi siger nej til juridisk abort, fordi det er at flytte personligt ansvar fra borgeren til staten. Juridisk abort vil betyde, at det ikke længere er far, der skal betale børnepenge, men staten, og det er vi modstandere af,« siger Mai Henriksen til BT.

Ifølge en Gallup-undersøgelse i Berlingske bakker 44 procent af mændene og 34 procent af kvinderne op om juridisk abort til mænd.

Venstres ligestillingsordfører, Fatma Øktem (V), siger til Berlingske, at de heller ikke bakker op om de juridiske aborter, mens SFs ligestillingsordfører, Özlem Cekic (SF), betegner spørgsmålet om fædreaborterne som fyldt med dilemmaer og gråzoner. Özlem Cekic kalder derfor på, at Etisk Råd går ind i sagen, hvilket rådet også er klar til.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.