Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Politik hitter blandt unge: Flere melder sig ind i ungdomsparti

Liberal Alliances Ungdom stormer frem. Generelt er det de blå partier, som står for fremgangen.

Et stigende antal unge vil være politisk aktive.

For mens moderpartierne bløder medlemmer, så er de politiske ungdomspartier samlet set vokset med 50 procent siden 2006. Det viser tal fra Dansk Ungdoms Fællesråd, skriver DR Østjylland.

Det er de blå partier, der er vokset mest med Liberal Alliances Ungdom i front og dernæst i nævnte rækkefølge Konservativ Ungdoms Landsorganisation, Venstres Ungdom og Dansk Folkeparti.

Stigningen kan man mærke hos Konservativ Ungdom i Aarhus. Partiets generelle tilbagegang har nemlig langt fra smittet af på antallet af medlemmer. Det har været støt stigende, så Aarhus nu er KU’s største lokalafdeling, fortæller lokalformand Anders Storgaard.

»Nogle gange er det meget svært at finde ud af, hvad moderpartiet mener. Der har vi som ungdomsparti den fordel, at vi kan sige tingene mere direkte og bramfrit,« siger han til DR Østjylland.

»Det tiltrækker en masse mennesker, der måske ikke vidste, at de var konservative, tror jeg,« lyder det fra formanden.

Ifølge lektor i politisk sociologi ved Syddansk Universitet, Klaus Levinsen, så er det netop de tydelige holdninger, der kan forklare, hvorfor det er ungdomsafdelinger hos Dansk Folkeparti og Liberal Alliance, der er vokset allermest.

»Det er partier, der er kendt for at kommunikere med større ideologisk tydelighed end de gamle partier som Socialdemokraterne, Venstre og Radikale,« siger Klaus Levinsen.

»Den tydelige, og nogle gange provokerende, måde at kommunikere på, har en større appel til unge vælgere,« siger han.

Socialistisk Folkepartis ungdomsorganisation har en tilbagegang på fire procent.

Så meget er ungdomspartierne vokset fra 2014-2015:

- Liberal Alliances Ungdom: 162,4 procent

- Konservativ Ungdom: 22,4 procent

- Venstres Ungdom: 20,8 procent

- Dansk Folkepartis Ungdom: 17,7 procent

- Radikal Ungdom: 16,4 procent

- Danmarks Socialdemokratiske Ungdom: 15,6 procent

- Socialistisk Ungdoms Front: 15 procent

- Socialistisk Folkeparti: -4 procent

Kilde: Dansk Ungdoms Fællesråd

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.