Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Politiformand: Militær på gaden hører ikke fredstider til

Det overrasker Politiforbundet, at regeringen ifølge TV2 vil sætte militær ind på grænsen i en fredstid.

Politiet har i den grad brug for at få nogle ressourcer frigivet, men løsningen er ikke at lade soldater overtage betjentes opgaver ved grænsekontrollen.

Sådan lyder reaktionen fra Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, efter TV2 har erfaret, at regeringen netop vil indsætte militær på grænsen og ved bevogtningsopgaver.

»Selv om vi har en bandekrig, er vi stadig i fredstid. Og jeg er meget overrasket over, at man vil sætte militæret ind til civilopgaver i fredstid,« siger politiformanden til Ritzau.

Ifølge TV2 vil regeringen fredag fremlægge sin plan for, hvordan militæret kan aflaste politiet. Det sker blandt andet for at frigive betjente til den eskalerende bandekonflikt i Aarhus og København.

Adspurgt om regeringen ikke har ret i, at politiet har brug for at få frigivet hænder, svarer Claus Oxfeldt:

»Jo, selvfølgelig har vi det. Men samtidig vil Moderniseringsstyrelsen ikke lave en aftale med Politiforbundet om 54 politikadetter, der 1. september skal ned og assistere ved grænsen.«

»De er ved at uddanne sig, men kommer ikke afsted, fordi man ikke vil honorere de simple krav, vi har.«

Ligesom hos Forsvarets største fagforening, Centralforeningen for stampersonel, undrer Claus Oxfeldt sig også over, hvor ressourcerne skal komme fra.

»Og så skal man også have en eller anden form for uddannelse. Et er, at man som militærmand er uddannet til at dræbe og være i krig det er noget helt andet end at stå i en politimæssig situation«, siger Oxfeldt.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.