Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Politiformand kræver flere betjente mod snyd

Politiet kan konfiskere flere kriminelle gevinster med mere mandskab, mener politiformand Claus Oxfeldt.

Hjemmeværnet hjælper politiet på grænsen mod Tyskland, som i Kruså, hvor Politiforbundets formand Claus Oxfeldt er på besøg. Han mener, at politiet kunne konfiskere mere af kriminelles udbytte, hvis der ansættes flere politibetjente. Scanpix/Claus Fisker
Hjemmeværnet hjælper politiet på grænsen mod Tyskland, som i Kruså, hvor Politiforbundets formand Claus Oxfeldt er på besøg. Han mener, at politiet kunne konfiskere mere af kriminelles udbytte, hvis der ansættes flere politibetjente. Scanpix/Claus Fisker

Politiet opklarer flere forbrydelser med mere mandskab, så korpset kan konfiskere flere kriminelle gevinster. Det er vejen frem, når politiet ifølge politimyndigheden Europol kun konfiskerer 2,2 procent af gevinsten fra kriminalitet i Europa.

Det mener Politiforbundets formand, Claus Oxfeld.

Ifølge Berlingske beholder forbrydere 817 milliarder kroner ifølge FN's kontor for narkotika og kriminalitet (UNODC).

- Det er et skræmmende højt tal og en skræmmende lav gevinst, vi har af den profit, som indtjenes ved kriminalitet. Men det handler også om retssikkerhed. Det er vores opgave at bevise, at penge hidrører fra kriminalitet, siger Claus Oxfeldt.

- Det viser med al ønskelig tydelighed, at jeg er nødt til at sætte den plade på igen: Vi er ikke politifolk nok til at klare mængden af opgaver. Man havde større mulighed for at konfiskere gevinster, hvis man har flere politikfolk til at efterforske.

Seniorspecialist Burkhard Mühl fra Europols såkaldte Asset Recovery Bureau, som står bag undersøgelsen, siger til Berlingske , at "kriminalitet betaler sig stadig". 15 EU-lande har leveret data til undersøgelsen, men Danmark er ifølge Berlingskes oplysninger ikke med.

Spørgsmål: - Søger flere ind i kriminalitet, fordi udbyttet er så stort?

- Det vil jeg bestemt ikke afvise, når sandsynligheden er så minimal for, at politiet konfiskerer penge. Jeg kan forstå, at undersøgelsen ikke omhandler Danmark. Men det er nok noget af det samme, selv om vi kører Al Capone-metoden, siger Claus Oxfeldt.

Al Capone-metoden er opkaldt efter den amerikanske gangster, som blev stoppet ved et samarbejde mellem politi og skattemyndigheder. Metoden anvendes i Danmark mod rocker- og bandekriminalitet, forklarer politiforbundets formand.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.