Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Politiformand godkender ubevæbnet hjemmeværn ved grænsen

Politiforbundet siger god for, at Hjemmeværnet skal aflaste politiet. Men Hjemmeværnet skal være ubevæbnet.

Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, kan sagtens gå med til, at Hjemmeværnet aflaster politiet ved den midlertidige grænsekontrol.

- Det lyder ganske udmærket. Det kunne være en mulighed for assistance i en periode, og det lyder fornuftigt, synes jeg.

Ifølge Berlingske vil regeringen til et forligsmøde tirsdag præsentere et forslag, der skal sende ansatte i Hjemmeværnet til grænsen for at hjælpe politiet.

Hvordan forslaget helt nøjagtigt lyder, er i Berlingske ikke nærmere specificeret, men Dansk Folkepartis gruppeformand, Peter Skaarup, har lørdag aften luftet idéen om, at Hjemmeværnet ved grænsen kan være bevæbnet.

- Men deres udstyr skal være i orden. Det kan eksempelvis være våben eller sikkerhedsveste. Hvis der er brug for det, siger Peter Skaarup.

Men det er en dårlig idé, mener Claus Oxfeldt.

- Jeg forestiller mig, at hjemmeværnsfolkene, der skal stå ved grænsen, skal stå ubevæbnet og under politiets ledelse, siger han.

Dansk Folkeparti, Socialdemokraterne og Liberal Alliance har udenom regeringen fundet flertal for, at Forsvaret ligeledes skal assistere politiet med bevogtningsopgaver. Det har Claus Oxfeldt højlydt kritiseret.

Men Hjemmeværnet ved grænsekontrollen kan han godt gå med til.

- Der er en verden til forskel på at stå ved grænsen, hvor risikoen for et terroranslag er meget minimal frem for at stå et sted inde i København. Der er meget, meget stor forskel.

- Ved grænsen er 99,9 procent af arbejdet ved grænsen roligt, så det kan jeg godt forestille mig, at Hjemmeværnet skulle gøre, siger Claus Oxfeldt.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.